Daith piercing

Op 21 maart heb ik een daith piercing laten zetten bij de VNS kliniek in Uden. Ik was zelf vrij sceptisch omdat het niet wetenschappelijk bewezen is, er veel geld voor wordt gevraagd en er een placebo effect kan optreden. Echter zijn er momenteel geen andere opties voor mij en heb ik nog altijd bijna dagelijks migraine. Ik trok dus de stoute schoenen aan, onder het mom 'baat het niet, dan schaadt het niet'.  In dit artikel vertel ik jullie over mijn ervaring. 

Lees meer »

Mijn hoofdpijn niveaus

Als hoofdpijn- en migrainepatiënt ben je bekend met de grilligheid van pijn en aanvallen. De ene keer komt een aanval heel plots opzetten, de andere keer begint het met lichte hoofdpijn waarna het steeds erger en erger wordt, om tot slot uit te monden in een heftige aanval. Soms verwacht je een stijgende lijn in de hoofdpijn maar kan het onverwachts toch zakken, een andere keer is dit weer niet het geval. Soms werkt medicatie snel en effectief, soms ook niet. Die onvoorspelbaarheid maakt het soms erg lastig. Lastig om dingen te plannen, te beslissen om wel of geen triptaan te nemen enz. In dit artikel beschrijf ik mijn hoofdpijn (pijn) niveaus, waarbij ik heel benieuwd ben hoe die van jullie eruit zien. Komen ze wellicht overeen?

Lees meer »

Ik testte de Ajovy

Na het proberen van de Aimovig en Emgality injecties (helaas zonder resultaat), was het nu de beurt aan de Ajovy injectie, mijn laatste strohalm En dit pakte beter uit dan gedacht!

Lees meer »

Terugblik op Revalis

Een week geleden was ik klaar met het 10 weken durende traject bij Revalis. Ondanks dat er flinke zware dagen en weken tussen zaten, zijn de 10 weken omgevlogen. 

Lees meer »

Revalis revalidatietraject: de eerste 5 weken

Zoals jullie weten, ben ik 8 februari gestart bij Revalis in Den Bosch voor een revalidatietraject. Dit om te leren met mijn chronische migraine om te gaan waarin acceptatie een grote rol speelt. Hebben jullie deze informatie gemist, dan kun je hier het artikel nog even teruglezen waarin ik vertel wat Revalis precies is en wat zij voor mensen met chronische ziekten en vermoeidheidsklachten kunnen betekenen. 

Lees meer »

Revalis revalidatietraject

Vanwege mijn chronische migraine heb ik een geschiedenis van tientallen behandelingen en medicatie die ik heb geprobeerd. Toch blijft de hoofdpijn en migraine aanhouden, elke dag weer. Dit heeft natuurlijk invloed op mijn sociale leven, werk, gezin en bovenal mijn eigen gemoedstoestand. Van nature ben ik vrolijk en positief, maar soms heb ik van die dagen dat ik kamp met veel frustratie en boosheid. Ook zijn er zorgen voor de toekomst en komen er regelmatig schuldgevoelens naar boven. Dit is allemaal terug te voeren op het acceptatieproces. Hier ligt dan ook vooral het probleem. Ik heb mijn chronische ziekte absoluut niet geaccepteerd en vind het moeilijk hiermee om te gaan. Een kennis heeft ook chronische migraine en heeft een revalidatietraject gevolg bij Revalis in Den Bosch (zit ook op andere locaties). Zij heeft hier veel baat bij gehad. Onlangs heb ook ik contact opgenomen met Revalis en hier ga ik binnenkort starten met mijn revalidatietraject.

Lees meer »

Ik testte de Emgality

Nadat ik, helaas zonder resultaat, de Aimovig probeerde (zie artikel), probeerde ik de afgelopen maanden de Emgality. Deze injectie neem je eveneens elke maand. In dit artikel vertel ik jullie hoe ik het gebruik van deze injectiepen heb ervaren en wat de resultaten ervan zijn op mijn chronische migraine.

Lees meer »

Hoogsensitiviteit in het dagelijks leven

Zoals jullie wellicht weten, ben ik een hoogsensitief persoon en misschien weten jullie dan ook dat veel hoog sensitieve mensen kampen met migraine. Hoofdpijn en migraine, is in mijn geval iets wat helaas dagelijks aanwezig is maar er zijn meer dingen waarin mijn hoogsensitiviteit naar voren komt.

Lees meer »

Op vakantie

Dit jaar is het met de vakanties natuurlijk erg raar gelopen. Veel vakanties die waren geboekt, werden geannuleerd of mensen besloten niet meer te gaan vanwege Corona. Samen met mijn gezin besloten wij toch naar Frankrijk te gaan toen de grenzen geopend werden. Niet alleen vanwege Corona, maar eigenlijk meer nog vanwege mijn chronische migraine vond ik dit best spannend. In dit artikel vertel ik jullie hoe de vakantie ging. 

Lees meer »

Medicatie stress

Wij als migraine patiënten weten allemaal wel dat je op moet letten hoeveel medicatie je per maand neemt. Je hebt vast al vaak gehoord van je huisarts of neuroloog dat je je moet houden aan het maximum aantal triptanen of andere medicatie per maand. Velen hebben zelfs al af moeten kicken van de triptanen om te onderzoeken of er sprake is van medicatie-afhankelijke hoofdpijn. Ook ik heb dit twee keer moeten doen, overigens zonder resultaat. Maar wat ik wel merkte was dat de triptanen na deze periode weer wat beter hielpen. Hoe meer ik ze slik, hoe sneller ze weer zijn uitgewerkt.

Lees meer »

Mijn hoogsensitiviteit

Veel mensen met migraine en/of hoofdpijnklachten zijn ook hoogsensitief. Zelf ben ik ook een hsp'tje en in dit artikel vertel ik je hoe ik dit zelf ervaar. 

Lees meer »

Waar ik als migraine patiënt mee worstel

Er zijn veel moeilijkheden en problemen die op je pad komen wanneer je migraine hebt of een andere vorm van hoofdpijn, zeker wanneer dit chronisch is. Het ergste is natuurlijk de vreselijke pijn en het feit dat je je dus vaak beroerd en doodmoe voelt. Maar dit kan vele gevolgen hebben. Vaak zijn er dingen waar je constant weer tegenaan loopt of dingen waar je je zorgen om maakt. Naast de  migraine zijn er dus een hoop andere zaken waar je als patiënt mee kunt worstelen. Hieronder beschrijf ik mijn 'worstelingen'.  Ik ben benieuwd in hoeverre jullie je hierin herkennen.

Lees meer »