De kwaliteiten van een hoogsensitief persoon

Als hoogsensitief persoon kan deze westerse individualistische maatschappij vaak overweldigend zijn. Je kunt snel overprikkeld raken en moe zijn, meer behoefte hebben aan rust en sneller klachten ontwikkelen wanneer je niet regelmatig pas op de plaats maakt. Dit kan het idee geven dat hoogsensitiviteit meer een last is dan een kracht maar dat hoeft absoluut niet zo te zijn. Sterker nog, er zijn veel positieve kanten te benoemen. Onthoud dus onderstaand lijstje van kwaliteiten goed! In welke herken jij je?

Lees meer »

Tips voor hoogsensitieven

Soms kan de wereld je overweldigen wanneer je een hoog sensitief persoon bent. Je raakt snel overprikkeld, bent vaak moe, overdenkt en analyseert van alles en kan hierbij soms op onbegrip vanuit je omgeving stuiten. Het leven kan daarom soms een uitdaging zijn, maar met deze tips van Elaine N. Aron (klinisch onderzoekspsycholoog en expert op het gebied van hoogsensitiviteit) kom je wellicht een stap verder bij het accepteren en leren omgaan met je hooggevoeligheid waarna je er ook de mooie kanten van kunt gaan ontdekken. 

Lees meer »

Mijn hoogsensitiviteit

Veel mensen met migraine en/of hoofdpijnklachten zijn ook hoogsensitief. Zelf ben ik ook een hsp'tje en in dit artikel vertel ik je hoe ik dit zelf ervaar. 

Lees meer »

Hoogsensitiviteit in het dagelijks leven

Zoals jullie wellicht weten, ben ik een hoogsensitief persoon en misschien weten jullie dan ook dat veel hoog sensitieve mensen kampen met migraine. Hoofdpijn en migraine, is in mijn geval iets wat helaas dagelijks aanwezig is maar er zijn meer dingen waarin mijn hoogsensitiviteit naar voren komt.

Lees meer »

Hoogsensitiviteit en migraine

Ongeveer 20% van de mensen is hooggevoelig. Ook wel hoogsensitief genoemd of kortweg hsp (hoog sensitief persoon). Het blijkt dat veel mensen die kampen met migraine ook hooggevoelig zijn. Zij zijn vaak extra gevoelig voor bepaalde prikkels uit hun omgeving zoals emoties, stemmingen, tijdritmen, geluiden enz. 

Lees meer »