Hoi! Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op deze site.

 

Mijn naam is Kim, 33 jaar, afgestudeerd toegepast psycholoog en samenwonend met man, zoontje Siem van 6 jaar en onze hond Harry. 
Ik ben dit blog begonnen omdat ik zelf al heel mijn leven kamp met hoofdpijn en migraine, en dit de laatste jaren chronisch is geworden wat betekent dat ik elke dag hoofdpijn heb en minimaal 20 dagen p/maand migraine. En met mij zijn er vele die kampen met allerlei verschillende vormen van hoofdpijn en/of migraine. Dagelijks ervaren maar liefst 70.000 Nederlanders een migraineaanval en vele ervaren spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn of andere vormen van hoofdpijn. Op internet is er weinig te vinden over de impact hiervan op iemands leven en diens sociale omgeving terwijl herkenning kan fungeren als steun en je begrepen voelen. 

Ook is er in 2021 bij mij een ernstige vorm van Crohn gediagnosticeerd. Hierdoor kamp ik met vermoeidheid en tijdens een opvlamming ook met klachten zoals aften in keel en mond, buikpijn enz. Om de ziekte zo lang mogelijk stabiel te houden en een opvlamming te voorkomen slik ik dagelijks medicatie en krijg ik 6-wekelijks een infuus in het ziekenhuis. Gelukkig gaat dit nu goed en ondervind ik momenteel weinig last van de Crohn. 
Daarnaast ben ik ook hoogsensitief en wordt er op deze blog ook hier extra aandacht aan geschonken.

 

Dit blog is speciaal voor mensen die chronisch ziek zijn en kampen met hoofdpijn en/of migraine, vermoeidheid en pijn of andere klachten. Ook is er aandacht voor de sociale omgeving van chronisch zieke mensen. Met als doel beter om te gaan met je ziekte en meer begrip en erkenning te creëren. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen.

Meer weten over mijn chronische migraine en de weg die ik heb bewandeld? Lees dan hier mijn verhaal