Vragen hoe het gaat, ja of nee?

Herkennen jullie dat? Dat je het de ene keer fijn vind als men vraagt hoe het met je gaat en je de andere keer niet weet wat je moet zeggen of gewoon geen zin hebt om erop in te gaan?

Lees meer »

Een mantelzorger zijn

We hebben het op onze blog vaak over mensen met een chronische ziekte, maar hierbij moeten we hen niet vergeten die voor de chronisch zieke zorgen. Het kan zijn dat je partner, vader of moeder chronisch ziek is, of je eigen kindje. Of misschien heb jij zelf een hele lieve en fijne mantelzorger. Het belangeloos zorgen voor een dierbare noemen we mantelzorg. Daar willen we in dit artikel aandacht aan besteden.

Lees meer »

10 tips voor de sociale omgeving van een chronisch zieke

Chronisch ziek zijn valt niet mee maar voor de sociale omgeving van iemand met een chronische ziekte valt het ook niet mee. Er is veel om rekening mee te houden en dat is evengoed zwaar. Zelf loop ik regelmatig tegen dingen aan die mensen doen of zeggen, of juist niet doen of zeggen. Onderstaand lijstje is hier een voorbeeld van. Dit lijstje kan evengoed fungeren als een handig hulpmiddel voor de sociale omgeving. Dit lijstje is geschreven vanuit mijn ervaring maar waarvan ik weet dat veel mensen met een chronische ziekte hier eveneens tegenaan lopen.

Lees meer »