Je bent een goede moeder

We willen allemaal een goede moeder zijn. Leuke dingen doen met je kinderen, gezond voor ze koken, tijd met ze doorbrengen enz. Toch zijn dit niet per definitie de dingen die jou een goede moeder maken, ook al denken we dat vaak wel. Wanneer we bij gebrek aan tijd onze kinderen een pizza voorschotelen, de kinderen vervelend zijn en je uit wanhoop de tablet pakt of wanneer je te moe bent om er op een vrije dag op uit te gaan, voelen we ons vaak schuldig. Velen van ons hebben een bepaald plaatje in ons hoofd over het moederschap, die meestal niet heel realistisch is. Zeker niet wanneer je ook nog eens chronisch ziek bent.

Lees meer »

Boekentips voor zieke kinderen

Helaas zijn er ook veel kinderen die kampen met pijn en/of ziekte. Soms is het voor een kind moeilijk te begrijpen wat hij/zij mankeert, des te moeilijker is het dit uit te leggen aan leeftijdgenootjes. Hoe jonger een kind, hoe lastiger dit kan zijn. Boeken kunnen de dingen voor kinderen op een leuke en begrijpelijke manier uit leggen. Hieronder enkele boekentips:

Lees meer »

Chronisch ziek kind

Sommige van ons kampen al met klachten van kinds af aan. Of sommige van ons hebben zelf een kindje die al kampt met chronische gezondheidsklachten. Het is zwaar voor een kind en zwaar om als ouder te zien dat je kind het soms al zo moeilijk heeft. En hoe jonger ze zijn, hoe moeilijker het soms is dingen begrijpelijk te maken en uit te leggen.

Lees meer »

Chronisch ziek en het ouderschap

Chronisch ziek zijn heeft een grote impact op allerlei aspecten van je leven. Zo ook je gezin. Wanneer je kinderen hebt, kan het soms erg zwaar zijn. Je bent immers fulltime ouder. Zelf heb ik een zoontje van wee jaar en net zoals elke ouder wil ik het beste voor mijn kind en er alles voor doen. Hieronder beschrijf ik wat dit voor mij en mijn gezin betekent en bespreken we enkele tips.

Lees meer »

Hoofdpijn bij kinderen

Zelf had ik al hoofdpijn als kleuter en dit is in de loop der jaren erger geworden. Er zijn veel kinderen die kampen met hoofdpijn of zelfs migraine. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Hieronder lees je er meer over.

Lees meer »