Boekentips voor zieke kinderen

Gepubliceerd op 14 maart 2020 om 22:42

Helaas zijn er ook veel kinderen die kampen met pijn en/of ziekte. Soms is het voor een kind moeilijk te begrijpen wat hij/zij mankeert, des te moeilijker is het dit uit te leggen aan leeftijdgenootjes. Hoe jonger een kind, hoe lastiger dit kan zijn. Boeken kunnen de dingen voor kinderen op een leuke en begrijpelijke manier uit leggen. Hieronder enkele boekentips:

Dit boek vertelt vanuit de belevingswereld van een kind. Achterin het boek staat ook nuttige informatie voor ouders. De serie 'Ziekenboeg' van Christine Kliphuis bevat 19 boeken, o.a. over Epilepsie, Astma, Diabetes, MS en meer.

Anna in het Ziekenhuis van Kathleen Amant vertelt het verhaal van Anna die last heeft van haar oren en geopereerd moet worden in het ziekenhuis. Speciaal voor de allerkleinsten.

In verschillende hoofdstukken wordt uitleg gegeven over medische en psychosociale aspecten van buikpijn voor de betrokken kinderen en hun ouders.

Adviezen en tips over het leren omgaan met langdurig ziek zijn. Met grappige, stripachtige tekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Verhalen van kinderen van 3 tot 19 jaar over hun zus of broer die een handicap of ernstige ziekte heeft. Met een korte uitleg van de aandoening, tips over de omgang met je zus of broer en voor jezelf.

 

bron: kindenziekenhuis.nl 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.