Werkloos door ziekte, wat nu?

Wanneer je chronisch ziek bent, heeft dit invloed op allerlei facetten van het leven. Denk hierbij aan je sociale leven, geestelijk welzijn en gezinsleven. Ook het werkende leven is niet altijd meer mogelijk. Het kan zijn dat de klachten een dusdanig grote invloed hebben op je leven, dat werken niet (meer) mogelijk is. Misschien beland je in de ziektewet of wordt je ziek tijdens een studie. In een vorig artikel kun je nog eens teruglezen welke regelingen er dan zijn. Stel je wordt afgekeurd of je besluit zelf dat werken niet (meer) mogelijk is? Dan kan dit gepaard gaan met allerlei emoties waar je tegenaan loopt. In dit artikel gaan we hier verder op in.

Lees meer »

Ziek en studeren

Het zal je maar gebeuren. Je volgt een studie en je wordt langdurig ziek of beperkt. Of je bent al chronisch ziek of beperkt maar wil toch graag een studie gaan volgen. Wat zijn de mogelijkheden? 

Lees meer »

Niet kunnen werken (afkeuringsproces)

Over het algemeen willen de meeste mensen graag werken. Je bent productief, onder de mensen en eerlijk is eerlijk, je hebt een inkomen. Maar wat als je een chronische ziekte hebt waardoor werken niet (meer) lukt? Wat moet je dan doen? Waar heb je recht op en welke stappen dien je te volgen?Er zijn verschillende situaties denkbaar

Lees meer »

Migraine en werk

Wanneer je werkt en vaak migraine hebt, kan dit een groot probleem zijn. Onbegrip van collega's en/of je werkgever, je vaak ziek melden of angst voor ontslag. Veel mensen verbergen daarom hun migraine en gaan gewoon door, met alle gevolgen van dien zoals een burn out. In dit artikel gaan we dieper in op het hebben van migraine op je werk, wat je kunt doen en wat je rechten zijn. 

Lees meer »