Ziek en studeren

Het zal je maar gebeuren. Je volgt een studie en je wordt langdurig ziek of beperkt. Of je bent al chronisch ziek of beperkt maar wil toch graag een studie gaan volgen. Wat zijn de mogelijkheden? 

Lees meer »

Niet kunnen werken (afkeuringsproces)

Over het algemeen willen de meeste mensen graag werken. Je bent productief, onder de mensen en eerlijk is eerlijk, je hebt een inkomen. Maar wat als je een chronische ziekte hebt waardoor werken niet (meer) lukt? Wat moet je dan doen? Waar heb je recht op en welke stappen dien je te volgen?Er zijn verschillende situaties denkbaar

Lees meer »

Migraine en werk

Wanneer je werkt en vaak migraine hebt, kan dit een groot probleem zijn. Onbegrip van collega's en/of je werkgever, je vaak ziek melden of angst voor ontslag. Veel mensen verbergen daarom hun migraine en gaan gewoon door, met alle gevolgen van dien zoals een burn out. In dit artikel gaan we dieper in op het hebben van migraine op je werk, wat je kunt doen en wat je rechten zijn. 

Lees meer »

Vragen hoe het gaat, ja of nee?

Herkennen jullie dat? Dat je het de ene keer fijn vind als men vraagt hoe het met je gaat en je de andere keer niet weet wat je moet zeggen of gewoon geen zin hebt om erop in te gaan?

Lees meer »

Hormonale migraine

Menstrueren. Hormonen. De overgang. Vrouwen kunnen er veel last van hebben. Het merendeel van de vrouwen heeft last van menstruatieklachten, zoals buikpijn, stemmingswisselingen, rugpijn, hoofdpijn en migraine. Over het algemeen hebben de meeste vrouwen deze klachten onder controle en kunnen ze blijven functioneren. Maar bij een aanzienlijke groep vrouwen zijn de klachten heviger. Hormonale migraine is hier vaak de oorzaak van. Ruim 300.000 vrouwen in Nederland zijn door deze vorm van migraine verschillende dagen in de maand uitgeschakeld. We gaan in dit artikel dieper in op hormonale migraine.

Lees meer »

Een mantelzorger zijn

We hebben het op onze blog vaak over mensen met een chronische ziekte, maar hierbij moeten we hen niet vergeten die voor de chronisch zieke zorgen. Het kan zijn dat je partner, vader of moeder chronisch ziek is, of je eigen kindje. Of misschien heb jij zelf een hele lieve en fijne mantelzorger. Het belangeloos zorgen voor een dierbare noemen we mantelzorg. Daar willen we in dit artikel aandacht aan besteden.

Lees meer »

Medicatie stress

Wij als migraine patiënten weten allemaal wel dat je op moet letten hoeveel medicatie je per maand neemt. Je hebt vast al vaak gehoord van je huisarts of neuroloog dat je je moet houden aan het maximum aantal triptanen of andere medicatie per maand. Velen hebben zelfs al af moeten kicken van de triptanen om te onderzoeken of er sprake is van medicatie-afhankelijke hoofdpijn. Ook ik heb dit twee keer moeten doen, overigens zonder resultaat. Maar wat ik wel merkte was dat de triptanen na deze periode weer wat beter hielpen. Hoe meer ik ze slik, hoe sneller ze weer zijn uitgewerkt.

Lees meer »

Mijn dochter heeft chronische migraine

Het leven met een chronische ziekte is niet gemakkelijk, maar wanneer je kind chronisch ziek is, is dat net zo moeilijk of vaak eigenlijk zelfs moeilijker. Dit ervaringsverhaal gaat over een moeder van een 14-jarige dochter met chronische migraine.

Lees meer »

Ziek zijn en toch positief blijven: hoe dan!?

Wanneer je kampt met chronische pijn en ongemakken, is het soms moeilijk positief te zijn. Geen enkel mens is elke dag positief maar wanneer je chronische ziekte een groot deel van je leven bepaald en het elke dag terug komt, is deze positiviteit nog moeilijker te vinden en vooral vast te houden. Terwijl positiviteit volgens onderzoek een gunstig effect kan hebben op pijn. Maar hoe doe je dat dan?

Lees meer »

Mijn hoogsensitiviteit

Veel mensen met migraine en/of hoofdpijnklachten zijn ook hoogsensitief. Zelf ben ik ook een hsp'tje en in dit artikel vertel ik je hoe ik dit zelf ervaar. 

Lees meer »

Hoogsensitiviteit en migraine

Ongeveer 20% van de mensen is hooggevoelig. Ook wel hoogsensitief genoemd of kortweg hsp (hoog sensitief persoon). Het blijkt dat veel mensen die kampen met migraine ook hooggevoelig zijn. Zij zijn vaak extra gevoelig voor bepaalde prikkels uit hun omgeving zoals emoties, stemmingen, tijdritmen, geluiden enz. 

Lees meer »

Waar ik als migraine patiënt mee worstel

Er zijn veel moeilijkheden en problemen die op je pad komen wanneer je migraine hebt of een andere vorm van hoofdpijn, zeker wanneer dit chronisch is. Het ergste is natuurlijk de vreselijke pijn en het feit dat je je dus vaak beroerd en doodmoe voelt. Maar dit kan vele gevolgen hebben. Vaak zijn er dingen waar je constant weer tegenaan loopt of dingen waar je je zorgen om maakt. Naast de  migraine zijn er dus een hoop andere zaken waar je als patiënt mee kunt worstelen. Hieronder beschrijf ik mijn 'worstelingen'.  Ik ben benieuwd in hoeverre jullie je hierin herkennen.

Lees meer »