Boeken over hoofdpijn

Gepubliceerd op 14 maart 2020 om 18:36

Er zijn natuurlijk een hoop boeken en artikelen te vinden over allerlei vormen van hoofdpijn waarvan migraine wellicht de meest besproken vorm is. Maar welke boeken zijn nu echt de moeite waard? Hieronder enkele tips die ook zeker geschikt zijn voor de sociale omgeving.

Het veelbesproken boek: 'Kinderen waaien om'. De schrijfster vertelt hoe zij als kind al kampt met hevige hoofdpijn en hoe dit invloed heeft op haar leven. Ze schrijft op ontroerende maar ook lichtvoetige wijze hoe zij kampt met deze chronische aandoening en hoe zij blijft hopen op genezing en verlichting. Dit boek is echt een aanrader en voor de lezer erg herkenbaar.

Een wat minder bekend boek maar daarmee niet minder de moeite waard. Dit boek legt de nadruk op de impact van migraine. Het geeft mensen met migraine de mogelijkheid om in korte tijd aan anderen duidelijk te maken hoe heftig de impact van migraine kan zijn op je leven. De foto's en korte verhalen geven een inkijk in deze betekenis. 

Een boek over de neuroloog op het gebied van hoofdpijn; Michel Ferrari, kan natuurlijk niet ontbreken. Het fungeert als een hoofdpijnbijbel. Het boek waarin mythes rondom hoofdpijn worden ontmaskerd behandelt allerlei onderwerpen rondom hoofdpijn zoals de nieuwste ontwikkelingen, veelvoorkomende misverstanden, praktische zelfdiagnosesystemen en oorzaken en behandelingen. Een boek waar hoofdpijnlijders en hun familie wijzer van worden!

Een boek waarin chronische hoofdpijn centraal staat. Dit boek behandelt de impact hiervan, inclusief de emotionele problemen die ermee gepaard kunnen gaan. Het boek gaat ervan uit dat aan de basis van chronische hoofdpijn een lichamelijke overgevoeligheid ligt. Dit boek helpt te ontdekken welke factoren hieraan ten grondslag kunnen liggen en hoe je hiermee om kunt gaan.  

Ken jij nog leuke boeken? Wij horen het graag!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.