Wat heb ik al geprobeerd tegen de hoofdpijn?


Zij die kampen met een chronische ziekte hebben vaak al alles uit de kast gehaald om iets te vinden wat hun symptomen kan verlichten. Je probeert immers alles om van je klachten af te komen. Ook ik heb samen met mijn ouders in de loop der jaren stad en land afgezocht op zoek naar iets wat die altijd aanwezige hoofdpijn kon verminderen. Hieronder vertel ik wat ik al geprobeerd heb, daarnaast ben ik erg benieuwd naar jullie zoektocht en ervaringen.

Wat heb ik allemaal al ooit geprobeerd? Hiervoor moet ik even diep in mijn geheugen graven, deze zoektocht begon immers al toen ik nog maar een kind was. Het zou dus kunnen dat ik nog dingen ben vergeten in dit lange rijtje van behandelingen, medicatie en therapieën die overigens niet op volgorde staan.


 • Bloedonderzoeken (testen op allergieën en vitamine tekorten) 
 • Bloeddruk meten
 • Scans
 • KNO-arts
 • Ogen laten testen
 • Meerdere malen fysiotherapie en manuele therapie
 • Mensendieck therapie
 • Massages
 • Magnetisme
 • Medium/parapsycholoog
 • Hypnose
 • EMDR i.c.m. drukpunten
 • Reiki
 • 3 maanden afkicken van alle medicatie
 • Acupunctuur
 • Botuline injecties
 • CBD olie
 • Bètablokkers
Waarschijnlijk ben ik er nog enkele vergeten. Momenteel slik ik dusdanig veel triptanen dat mijn hoofdpijn in stand wordt gehouden en erger is dan ooit. Ik moet hier dus eerst van af en ga dus medio april (wederom) afkicken. Ook omdat andere behandelingen en medicatie (zoals het nieuwe medicijn) niet zullen werken wanneer je over de 10 triptanen per maand zit. 

Daarnaast blijkt mijn vitamine B12 bizar laag. 150-200 is de ondergrens, en ik zat op 82. Ik ben dus nog bezig met injecties (en zal dit moeten blijven doen). Voordat je verbetering zult merken, gaat er veel tijd overheen. Naast hoofdpijn kan een tekort aan vitamine B12 ook veel andere klachten geven zoals intense moeheid waar ik veel last van heb. Maar het is lastig, want veel verbetering van de injecties zal ik waarschijnlijk niet merken door zoveel triptaan-gebruik. Bovendien wordt je daar ook weer moe van. Voor de duidelijkheid, ik heb niet de illusie dat de vitamine B12 injecties mijn hoofdpijn weg gaan nemen want chronische migraine kan hierdoor niet veroorzaakt worden maar wellicht kan het een aantal procent schelen, en daar zou ik natuurlijk al erg blij mee zijn. 

Na het 'afkicken' ga ik ook het Cefaly apparaat nog proberen, en daarnaast is het natuurlijk het wachten op het moment dat de nieuwe medicatie voor iedereen beschikbaar is. En zo blijven we van alles proberen.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen, wat hebben jullie al gedaan of waar ben je nu mee bezig?
0 reacties:

Een reactie posten